Hauenkalastajat esittelee – Hardcore lures

Posted on Posted in Välineet

HardCore Lures

 

Ruotsin Göteborgin liepeillä on metsässä syntynyt yritys nimeltään HardCore Lures. Myös nimellä HC Lures tunnettu yritys, on valmistanut vieheitä vuodesta 2013 lähtien. HC Luresin takana ovat herrat Henrik Persson (HCL:n perustaja sekä vieheiden tekijä), Kalle Bane (designer) ja Andreas Theander (yleismies).

HC Lures Pro -tiimejä on yhteensä 16 kpl, 13 Ruotsissa, 2 Saksassa ja 1 Belgiassa.

HISTORIAA JA TARINAA VIEHEIDEN TAKAA.

Ensimmäiset askeleet kohti vieheen tekoa alkoi messuilta Ruotsista. Henrik oli ystävineen ihailemassa messutarjontaa ja vastaan tuli kuminvalusettejä. Valukamppeita ihmetellessä, Henrik mietti että tuolloin kukaan ei juurikaan valmistanut laadukasta ”kumia”. Kumit, mitä markkinoilla oli, oli pääsääntöisesti Aasiasta ja se näkyi. Tuolloin ei valukamoja juurikaan hankittu, koska tietotaitoa ei ollut saatavilla. Valmistus oli aika lailla ”pelle peloton” -meininkiä. Aluksi kopioitiin ja harjoiteltiin muiden malleilla ja kun haluttiin erottua massasta, pyysi Henrik ystäväänsä Kallea ottamaan piirustuspaperit esille. Malleja piirreltiin ja suunniteltiin lukuisia. Jos ”WAU”-efektiä ei tullut hylättiin luonnokset armottomasti. Kun mallit alkoivat olla kunnossa, oli harkinnan aika… HCL-miehet päättivät, että he eivät myy mitään suoraan kalastajille. Päätös myydä ainoastaan jälleenmyyjien kautta, oli kivinen haastava polku. Samalla päätettiin, että vieheitä ei tulla koskaan tekemään muualla kuin Ruotsissa. Tässä vaiheessa Kalle tuli yrityksen osakkaaksi.

Kuinka saada vieheet liikkeille, kuinka saada ihmiset innostumaan vieheistä, jotka tehdään käsin pienessä tallissa?

Kun vieheillä alkoi nousta suuria kaloja, aukesi markkinat hyvinkin nopeasti. Ruotsissa HCL nauttii tänä päivänä suurta arvostusta. Kotitallissa, tinkimättömällä laadulla tehdyt vieheet ovat löytäneet paikkansa vaativilta markkinoilta. Ruotsissa voitetut vieheenrakennuskilpailut toki auttoivat myös asiaa. Suomessa HCL-vieheitä on ollut tarjolla jo muutaman vuoden ajan ja niillä on saatu komeita kaloja. Pike Strike -viehe on monelle suomalaiselle hauenkalastajalle tuttu. Malleja on tullut vuosien saatossa uusia ja lisää on tulossa.

Tällä hetkellä HCL-viehemalleja löytyy yhteensä 8kpl, hauelle, kuhalle sekä ahvenelle. Pike Strikea löytyy monessa eri koossa sekä eri häntävaihtoehdoilla. HCL-kaverukset ennustavat M-kokoiselle Pike Strikelle (16cm) menestystä kokonsa puolesta – tämän ovat osoittaneet myös testikalastussessiot. Keskikokoisen kumin tehot ovat aika mykistäviä.Zander Strike -vertikaalijigimallisto on niittänyt mainetta Ruotsissa. Suurimmat HCL:n vertikaalijigillä saadut kalat ovat 15,2kg hauki sekä 9,4kg kuha. Värimaailma jigeissä on kattava ja erittäin huomiota herättävä. Näillä HCL:n vertikaalijigeillä on taputeltu muutama kalastuskilpailu myös Suomessa. Uusimpana mallina on Smelt Strike. Se on suunniteltu hauenkalastukseen Pike Striken rinnalle. Hieman kapeampi runkoinen sekä profiililtaan pitkämäinen Smelt ”twerkkaa” näyttävästi kalastajan silmään. Smelt eli kuore, on mallina erilainen verrattuna markkinoilla jo valmiiksi oleviin HCL:n kumeihin. Testikalastus sessiot ovat tuottaneet tulosta myös tällä mallilla ja ei ole vaikeaa povata ”hittiä” myös Smeltistä kumimarkkinoille.

Halusimme antaa ihmisille mahdollisuuden tutustua uuteen tuotteeseen erikoisvärissä, jota ei tule missään muualla vastaan. Tämä viehe on tehty käsin ja suurella sydämellä vain meille Hauenkalastajat-ryhmän jäsenille.

Saammeko esitellä: Hauenkalastajat-Smelt Strike by Hardcore lures. Jatkossa tulemme kuulemaan varmasti lisää HCL:sta ja ehkäpä teemme jatkossakin yhteistyötä näiden intohimoisten tekijöiden kanssa. 

Linkkejä HCL sivuille.

http://hardcorelures.se/
https://www.instagram.com/hardcorelures/
https://www.youtube.com/channel/UCyq_zqcGsH4nmjzJmMLK4vg

Kalastus Suomi (Ideaparkissa) vastaa Suomen HCL-maahantuonnista. Sieltä löytyy kaikki HCL-uutuudet ensimmäisenä. Lisäksi heiltä saa infoa HCL:n tiimoilta, jos joillekin heräsi kiinnostus tehdä omia spessu-värityksiä tai jotain muuta vastaavaa yhteistyötä heidän kanssaan.
https://www.facebook.com/kalastussuomi/?fref=ts